Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 147 reviews

SurfaWhile Ericeira

Boek de Surfvakantie die écht bij jou past!

Homepage / Surfvakanties / Ericeira

Ericeira

Ericeira, gelegen op slechts 45 minuten rijden van de bruisende Portugese hoofdstad Lissabon, is zonder twijfel een van de aller-populairste surfbestemmingen van Europa. De grote diversiteit aan surfspots heet ertoe geleid dat Ericeira als enige Europese surfbestemming is verkozen tot 'World Surf Reserve'.
De grote aantrekkingskracht van Ericeira op toeristen vanuit alle hoeken van de wereld heeft ertoe geleid dat Ericeira een zeer levendig stadje is geworden met een bruisend uitgaansleven. Ondanks hde toename in toerisme, heeft Ericeira zeker nog een authentiek Portugees karakter.

Waarom boek je bij SurfaWhile?

Boek veilig en betrouwbaar
Geen boekings- of reserveringskosten
De surftrip die écht bij jou past

surfvakantie(s) voldoen aan jouw zoekopdracht. Reset filter.

SurfaWhile garantie
Regio Sintra, Portugal 4.7/ 5 - 43 reviews

Dreamsea Surf House Sintra

Rust en comfort
Gem. 25 - 45 jaar oud. (Min. 18)
Alle surfniveau's, incl. beginners
Gehele jaar open (Boek vanaf 4 nachten)
Airport pick-up beschikbaar
v.a. € 649,- per persoon
O.b.v. 7 nachten, incl. surfles & maaltijden
SurfaWhile garantie
Regio Peniche, Portugal 4.9/ 5 - 44 reviews

Da Silva Surf Camp Portugal

Surf en Mountainbe
Gem. 30 - 50 jaar oud. (Min. 12)
Alle surfniveau's, incl. beginners
Mrt - Nov (Boek vanaf 5 nachten)
Airport pick-up beschikbaar
v.a. € 340,- per persoon
O.b.v. 7 nachten, incl. surfles & maaltijden
SurfaWhile garantie
Regio Peniche, Portugal 4.9/ 5 - 44 reviews

Family Surf Camp Da Silva

Ideaal: surfen voor gezinnen
Gem. 30 - 50 jaar oud. (Min. 12)
Alle surfniveau's, incl. beginners
Mrt - Nov (Boek 7 of 14 nachten)
Gratis parkeergelegenheid
v.a. € 340,- per persoon
O.b.v. 7 nachten, incl. surfles & maaltijden
SurfaWhile garantie
Regio Ericeira, Portugal 4.6/ 5 - 128 reviews

Rapture Surf Camps Ericeira

World Surfing Reserve
Gem. 22 - 35 jaar oud. (Min. 18)
Alle surfniveau's, incl. beginners
Mrt - Nov (Boek vanaf 4 nachten)
Airport pick-up beschikbaar
v.a. € 495,- per persoon
O.b.v. 7 nachten, incl. maaltijden

Exclusief bij SurfaWhile

Dé SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Surfvakanties en Surfcamps

Over surfen in Ericeira

Ericeira is een voormalig Portugees vissersstadje dat prachtige gelegen is op een kust met kliffen, ten noorden van Lissabon. Het is een van de meest populaire surfbestemmingen in het land en ligt op een kleine 40 minuten van de hoofdstad Lissabon. De bijzondere kenmerken van de zee en kust, waarbij de hoge kliffen afgewisseld worden met kleine zandstrandjes, in combinatie met een levendige surfcultuur maken het een surfbestemming van wereldniveau.

Voor ieder niveau zijn er surfspots te vinden met geschikte golven. Per spot kan de soort golf namelijk anders zijn, zo heb je Beach, reef en point breaks wat ook geschikt is voor verschillende niveaus. Voor beginners is het aan te raden om stranden met beach breaks te bezoeken. Heb jij al meer ervaring en wil je wat een uitdaging, zoek dan een spot met een reef break. . Als je niet zeker bent over welke spot het beste past bij jouw niveau kun je dit altijd navragen bij een van de vele surfscholen of huizen in de regio!

De beste surfspots van Ericeira

Ericeira is een van de meest veelzijdige surf bestemmingen van Europa. Dit wordt ook internationaal herkend, in 2011 is de bestemming toegevoegd aan de zeer prestigieuze lijst ‘World Surf Reserves’.  De verschillende surfspots in de regio hebben elk hun eigen karakter en zijn daardoor ook geschikt voor verschillende niveaus, wat de voornaamste reden voor een plekje op de World Surf Reserves lijst is. Tot dusver is het de enige Europese surfbestemming op deze lijst waardoor de bestemming snel in populariteit toenam. De kustlijn van 8 km loopt grofweg vanaf Cabo Carvoeiro tot Cabo da Roca met als meest belangrijke strand het Praia Ribeira d’Ilhass, waar regelmatige (internationale) surfwedstrijden worden georganiseerd.

Praia Ribeira d’Ilhas

Zoals eerder is aangegeven is dit het meest bekende surfstand van Ericeira. Het ligt in een redelijk beschutte baai waarbij de golven breken op een rif. De golf kan aardig hoog worden afhankelijk van de wind en het getij. Omdat de golf niet erg snel of stijl is, is het geen moeilijk golf om te surfen. Deze spot is daarom erg geschikt voor zowel beginnende als ervaren surfers. Het hele jaar door kan er gesurft worden op een consistente right hand reed break.

Praia du Sol

Dit strand ligt vlak bij het stadje zelf en is een perfect strand om te bezoeken als er hoge golven zijn in de regio. De golf begint langzaam en neemt aan het eind toe in snelheid en hoogte. Dit maakt het een perfecte plek voor beginnende surfers om wat hogere golven te proberen. Omdat dit strand zo centraal ligt zijn er genoeg voorzieningen als restaurantjes cafés en zelfs toiletten. Dit maakt het een fijn strand om er de hele dag of zelfs week te surfen.

Foz do Lizandro

Deze spot is erg populair voor strandgasten, niet alleen voor surfers. Dit is vooral omdat het een strand is waar de golven over het algemeen een stuk kalmer zijn dan de omliggende spots. Het is een Beach break waarbij de golven het beste zijn bij een sterke swell, waar je kan genieten van zowel left als right handers.  De kalmere wateren maken het een fijne spot om je skills te verbeteren, er worden ook veel surflessen gegeven op dit strand. Daarnaast zijn ook de voorzieningen van hoge standaard, ook in de avonden is er genoeg te doen in een van de barretjes.