Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

SurfaWhile Lissabon

Boek de Surfvakantie die écht bij jou past!

Homepage / Surfvakanties / Lissabon

Lissabon

Lissabon is een van de populairste steden van Europa, en dat is natuurlijk niet voor niets. De geweldige historie, het bruisende uitgaansleven, haar heerlijke keuken, en bovenal de prachtige ligging aan de Atlantische Oceaan maakt van deze stad een geweldige vakantiebestemming.
Vanwege haar prachtige ligging aan de Atlantische Oceaan, is Lissabon tevens een geweldige keuze voor een surfvakantie. Het centrum van de stad is gecentreerd rondom de Taag, dus het zijn met name voorsteden van Lissabon waar veel gesurft wordt.

Waarom boek je bij SurfaWhile?

Boek veilig en betrouwbaar
Geen boekings- of reserveringskosten
De surftrip die écht bij jou past

surfvakantie(s) voldoen aan jouw zoekopdracht. Reset filter.

SurfaWhile garantie
Regio Lissabon, Portugal 4.9/ 5 - 416 reviews

Gota d’Agua Caparica

Become part of the family
Gem. 21 - 32 jaar oud. (Min. 18)
Alle surfniveau's, incl. beginners
Apr - Okt (8 of 15 dagen, vaste groep)
Airport pick-up beschikbaar
v.a. € 129,- per persoon
O.b.v. 3 nachten, incl. maaltijden
SurfaWhile garantie
Regio Lissabon, Portugal 4.7/ 5 - 55 reviews

Surf Cascais Surf Villa

Surfen, villa & zwembad
Gem. 23 - 32 jaar oud. (Min. 18)
Alle surfniveau's, incl. beginners
Gehele jaar open (Boek vanaf 4 nachten)
Airport pick-up beschikbaar
v.a. € 220,- per persoon
O.b.v. 4 nachten, incl. surfles & maaltijden

Exclusief bij SurfaWhile

Dé SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Surfvakanties en Surfcamps

Over surfen in de regio Lissabon

Lissabon is een bruisende metropool waar miljoenen mensen wonen. Het strekt zich uit vanaf de kust tot in het binnenland van Portugal. Een surfvakantie in de regio Lissabon is daarmee uniek: het is de enige stad van Europa waar een miljoenenstad als Lissabon gecombineerd kan worden met een surfvakantie.

 

Zoals eerder beschreven is het centrum van de stad Lissabon gecentreerd rondom de rivier de Taag, waarmee de centrale wijken van de stad zich niet direct aan de kust bevinden. Voor de stranden dien je de buitenwijken en voorsteden van Lissabon op te zoeken.

Surfen in Caparica

Deze badplaats is zeer populair onder de inwoners van Lissabon. De streek ‘Costa da Caparica’ is een lange kuststrook die zich net onder Lissabon bevindt. Het plaatsje Caparica ligt aan de noordkant van de Costa da Caparica, op slechts 15 minuten rijden van de stad Lissabon. Caparica is echt een surf-walhalla met golven geschikt voor ieder niveau. Met name voor beginnende surfers wordt Caparica gerekend tot de beste surfspots van Portugal.

Surfen in Cascais

Ten opzichte van het meer authentiek Portugese Caparica, is Cascais een chiquere en meer trendy badplaats net buiten Lissabon. Dit plaatsje bevindt zich ten noorden van Lissabon, op zo’n 20 minuten rijden van de Portugese hoofdstad. Vanwege haar ligging is het tevens een goed uitgangspunt om het populaire Sintra te ontdekken. Ook ligt dit plaatsje vlakbij een prachtig natuurgebied: Sintra-Cascais Natural Park.

Surfen in Carcavelos

Carcavelos is het strand dat zich het dichts bij het centrum van Lissabon bevindt. Je kunt hier gemakkelijk met de tram naartoe vanuit de centrale wijken van de stad. Carcavelos biedt goede surfcondities voor beginnende en intermediate surfers, en er zijn vele surfshops en surfscholen om materiaal te huren. Houd er wel rekening mee dat het in de zomer flink druk kan worden in het water.

Kun je surfen in Lissabon?

In Lissabon kun je uitstekend surfen? Het centrum van de stad bevindt zich niet direct aan het strand, maar de nabijgelegen wijken en plaatsen Caparica, Carcavelos en Cascais zijn uitstekende spots om te surfen.

Is Lissabon geschikt voor beginnende surfers?

Caparica, op slechts 15 minuten rijden vanaf Lissabon, is een van de beste surfspots voor beginnende surfers in Portugal. Ook Carcavelos en Cascais bieden uitstekende mogelijkheden om te leren surfen.