Boek veilig & vertouwd Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 112 reviews

Surfen in Nicaragua

Surfvakanties Nicaragua

Hoe klinkt het om te surfen in een van de mooiste landen van Centraal-Amerika? Via SurfaWhile boek je een fantastische surfvakantie naar het tropische Nicaragua!
Dit prachtige land beschikt over 250 kilometer aan kustlijn langs de Grote Oceaan, waarmee het surfspots heeft in overvloed. Tel hier het waanzinnige klimaat, de vriendelijke bevolking en de mooie omgeving bij op, en jouw droomvakantie is compleet!

surfvakantie(s) voldoen aan jouw zoekopdracht. Reset filter.

SurfaWhile garantie
San Juan del Sur, Nicaragua 4.8 / 5 - 73 reviews

Rapture Surf Camp Nicaragua

Onze inclusie
Gem. 25 - 35 jaar oud. (Min. 18)
Alle surfniveau's, incl. beginners
Airport pick-up beschikbaar
Min. 7 nachten, incl. surfles & maaltijden
Annuleer gratis
San Juan del Sur, Nicaragua 4.7 / 5 - 100 reviews

Dreamsea San Juan del Sur

Een paradijsje
Gem. 25 - 45 jaar oud. (Min. 18)
Alle surfniveau's, incl. beginners
Airport pick-up beschikbaar
Min. 7 nachten, incl. surfles & maaltijden

Meer informatie over surfen in Nicaragua

Met meer dan 300 dagen per jaar offshore wind, minder drukte dan zijn buurland Costa Rica, en het hele jaar door constante golven, zou Nicaragua hoog op je lijst met surfbestemmingen moeten staan. Het land is bovendien een van de veiligste landen in de regio, en is over het algemeen beduidend goedkoper dan landen als Costa Rica en Panama. Wat ook fijn is, is dat je nooit hele lange afstanden aflegt, waarmee het land goed te bereizen is.

Popoyo

Popoyo is voornamelijke een reeks huizen en hostels langs het strand. Je vindt hier niet veel behalve onverharde wegen en droge grond totdat je de stad Las Salinas bereikt, ongeveer anderhalve kilometer verderop. Het strand van Popoya is prachtig. Nicaragua heeft een absolute rijkdom aan stranden langs de westkust, maar weinigen zijn zo begeerd om te surfen als Popoyo. Enthousiaste surfers komen van over de hele wereld om hier te surfen, en het wordt gezien als een perfecte plek om te leren surfen in Nicaragua.

Playa Maderas

Playa Maderas is een van de meest populaire vakantiebestemmingen in de buurt van San Juan Del Sur. Maderas is voornamelijk een beach break en heeft het hele jaar door iets te bieden voor surfers op verschillende niveau’s. Het is een populaire spot vanwege de hoge populariteit van het stadje San Juan del Sur. 

Playgrounds

Playgrounds is zoals de naam het al aangeeft: een playground voor surfer. Als je echter op Playgrounds surft, ben je er waarschijnlijk met de boot gekomen. Het is niet vaak toegankelijk via het strand, omdat er niet veel in de buurt is. Maar je kunt enkele lokale surfers tegenkomen die in de buurt wonen en over land kunnen komen.

 

Er zijn twee hoofdseizoenen; het groene of het natte seizoen (green season of wet season), en het droge of hete seizoen (tevens het hoogseizoen). Het groene seizoen is van ongeveer half mei tot half november, de periode waarin de Pacifische kust wordt getroffen door de grootste golven en de meest constante swell. Dit is over het algemeen de beste periode om te surfen in Nicaragua.

Denk je aan Nicaragua dan denk je aan kleurrijke koloniale steden, relaxte stranden en natuurlijk vulkanen. Niet voor niets is dit een bestemming die in razend tempo populair aan het worden is onder backpackers en reizigers die graag voor niet al te veel geld het echte Midden-Amerika gevoel willen krijgen.

Leon

De voormalige hoofdstad van Nicaragua mag niet ontbreken tijdens jouw reis in Nicaragua. Er hangt een zeer gezellige sfeer en de stad is zeer kleurrijk. De meest populaire activiteit in Leon is het vulkaanboarden waarbij je met een board van de vulkaan afglijdt.

Granada

Een andere zeer populaire stad is Granada. Ook deze stad kent vele gekleurde huisjes, mooie koloniale gebouwen en een hele gezellige sfeer. Granada is tevens een goede uitvalsbasis om de Laguna de Apoyo te bezoeken, waar je een frisse duik kunt nemen. Ook een bezoek aan de Masaya vulkaan mag niet ontbreken. Je kunt daar zelfs lava zien borrelen in een actieve vulkaan.

Isla Ometepe

Dit eiland ligt in het enorme Lake Nicaragua en is ontstaan door twee vulkanen. Het leven is hier eenvoudig maar gelukkig. De bevolking heeft het niet erg ruim, maar zal je met open armen ontvangen.

San Juan del Sur

Dit kleine stadje aan de Stille Oceaan is heel populair onder surfers en backpackers. Elke zondag is het Sunday Funday en barst er een flink feest lost in de hostels van San Juan del Sur. Dit mag zeker niet ontbreken tijdens jouw reis in Nicaragua!

Wanneer je naar Nicaragua vliegt, dan vlieg je op de hoofdstad Managua. Nicaragua kent vele vormen van transport, welke geschikt zijn voor reizigers op verschillende budgetten. Het fijne is dat de afstanden in Nicaragua niet al te groot zijn, waarmee het vrij overzichtelijk en budget-vriendelijk is om door Nicaragua te reizen.

Is Nicaragua geschikt om te leren surfen

Zeker weten! Nicaragua kent vele verschillende surspots, waaronder een groot aantal die zeer geschikt zijn voor beginnende surfers. Zeker rondom San Juan del Sur zijn zeer geschikte spots voor beginnende surfers. De surfcamps rondom San Juan del Sur helpen jou graag op weg!

Is Nicaragua ook geschikt voor solo-reizigers?

Dit geweldige land is zeker geschikt voor solo-reizigers. Het staat bekend als een van de veiligste landen uit de regio, en is daarom zeer populaire onder backpackers, die vaak ook alleen komen. Je zult dan ook zeker niet de enige solo-reiziger zijn .