Boek veilig & vertouwd Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 112 reviews

Surfen in Sri Lanka

Surfvakanties Sri Lanka

Surfen in Sri Lanka betekent geweldig surfen in een tropische omgeving omringd door een hele vriendelijke bevolking. Het is een prachtig land met heerlijk eten, een geweldige natuur en fantastische stranden.
Naast de hierboven genoemde aspecten, biedt Sri Lanka uitstekende surfcondities voor zowel beginnende als meer gevorderde surfers. Op deze pagina tref jij de beste surfvakanties in Sri Lanka!

surfvakantie(s) voldoen aan jouw zoekopdracht. Reset filter.

Annuleer gratis
Ahangama, Sri Lanka 4.4 / 5 - 39 reviews

Dreamsea Surf House Sri Lanka

Beachfront Villa
Gem. 23 - 38 jaar oud. (Min. 18)
Alle surfniveau's, incl. beginners
Airport pick-up beschikbaar
Min. 7 nachten, incl. surfles & maaltijden

Meer informatie over surfen in Sri Lanka

Over Surfen in Sri Lanka

Surfen in Sri Lanka betekent surfen in een tropisch paradijs! Je zult surfen bij de mooiste stranden, omringd door geweldige natuur met een rijk dierenleven. Daarnaast beschikt het land over een zeer vriendelijke bevolking en kun je er heerlijke curry eten. Het klimaat is er ook heerlijk, met warme temperaturen en eindeloos veel uren zon.

De beste surfspots van Sri Lanka

Sri Lanka beschikt over een zeer divers aanbod aan surfvakanties, en heeft voor ieder wat wils. Tijdens een reis door Sri Lanka tref je beach breaks, point breaks en reef breaks en interessante combinaties hiervan. Een groot deel van de surfspots in Sri Lanka zijn zeer geschikt voor beginnende tot intermediate surfers. Het land wordt wereldwijd erkend als een van de meest geschikte landen om echt progressie te boeken op je surfboard. Ook meer gevorderde surfers kunnen goed terecht in Sri Lanka. Hieronder vind je meer informatie over de meest bekende surfspots van Sri Lanka.

Zuidwestkust (Ahangama, Weligama, Hikkaduwa)

Aan de zuidwestkust tref je de beste surfcondities en  de grootste diversiteit aan golven over het algemeen van november tot april. Hier vind je een verscheidenheid aan beach- en reefbreaks zoals Rams Right, The Rock, Lazy Lefts, Weligama, Plantations, Mirissa Point en vele andere uitstekende surfspots.

Eastern Province (Arugam Bay)

Arugam Bay is de bekendste surfspots van de ‘Eastern Province’ en biedt doorgaans de beste surfcondities tussen april en oktober. Een aantal bekende spots rondom deze baai zijn  Arugam Bay, Pottuvil Point, Whiskey Point, Peanut Farm, Elephant Rock en Okanda. Je vindt hier vooral veel beach breaks, waar je in de ochtenden tijdens het hoogseizoen uitstekende golven kunt verwachten.

 

 

De surfseizoenen in Sri Lanka

Het laagseizoen aan de zuidwestkust van Sri Lanka loopt van ongeveer mei tot oktober. Veel hotels en restaurants sluiten hun winkels tijdens deze periode volledig vanwege een gebrek aan toerisme. Je kunt op dit moment nog steeds leuke golven scoren, maar er zijn minder golven en er is minder entertainment te vinden.

Het laagseizoen in de oostelijke provincie loopt pak hem beet van oktober tot april. Hoewel er tijdens de schoudermaanden wat willekeurige deining kan zijn, is het tijdens het overgrote deel van dit seizoen vlak bij Arugam Bay en alle nabijgelegen surfspots, dus waarschijnlijk geen bezoek waar als je echt komt om te surfen. Een heleboel hotels en restaurants zijn daar dan tevens gesloten.

Wat is er nog meer te doen in Sri Lanka?

Dit prachtige land heeft enorm veel te bieden. De kans is groot dat je niet alleen meer op een surfboard zult staan tijdens een vakantie in Sri Lanka. Hieronder geven wij een aantal tips die zeker niet kunnen ontbreken tijdens een reis naar Sri Lanka.

De beroemde treinreis van Kandy naar Ella

In Centraal Sri Lanka liggen de theeplantages waar de bekende Ceylon Thee wordt verbouwd. Dwars door deze theeplantages, tussen de plaatsen Kandy en Ella, loopt het beroemde spoor wat wordt gezien als een van de mooiste treinreizen wereldwijd. Deze treinreis voert je door schitterende landschappen met enorme theeplantages.

Ga op safari in een van de wildparken

Sri Lanka kent een zeer rijk dierenleven. In dit land leven onder meer olifanten, waterbuffels, lippenberen en luipaarden. Sri Lanka wordt gezien als het land met de beste mogelijkheden tot het spotten van groot wild buiten Afrika. Tevens heb je in Sri Lanka een grotere kans om luipaarden te spotten dan in Afrika.

Bezoek een tempel

Een bezoek aan Sri Lanka is niet compleet zonder een tempe bezocht te hebben. De mooiste culturele schatten liggen in het midden van het land: de culturele driehoek van tussen de steden Anuradhapura, Dambulla en Polonnaruwa.

Transport in Sri Lanka

Het openbaar vervoer in Sri Lanka is voornamelijk gebaseerd op het wegennet dat is gericht op de hoofdstad van Sri Lanka, Colombo. Bussen, driewielers en treinen vormen het openbaar vervoersysteem. De meeste wegen in Sri Lanka zijn in goede staat; sommige wegen in de landelijke gebieden voldoen echter mogelijk niet aan de westelijke normen.

Is Sri Lanka een geschikte bestemming om te leren surfen?

Zeker! Sri Lanka wordt wereldwijd gezien als een van de beste landen voor beginnende surfers. De surfvakanties die je boekt via SurfaWhile bieden tevens uitstekende surflessen, ook voor degenen die nog nooit op een board hebben gestaan.

Is Sri Lanka geschikt voor solo-reizigers?

Sri Lanka is een populaire bestemming onder reizigers, dit geldt ook voor solo-reizigers. De surfcamps die je boekt via SurfaWhile zijn tevens zeer geschikt voor solo-reizigers. Tijdens het verblijf en de surflessen zal je hoogstwaarschijnlijk hele leuke (internationale) contacten opdoen.