De Beste Surfkampen van Frankrijk in 2024

Frankrijk is al sinds jaar een dag de populairste bestemming voor een surfvakantie onder Nederlanders en Belgen. Enerzijds komt dit door de fantastische golven die je vindt langs de Atlantische Oceaan in met name het zuidwesten van Frankrijk. Daarnaast is ook de afstand vanuit Nederland en België natuurlijk een belangrijke reden voor het grote aantal surfcamps dat Frankrijk herbergt.

Op surfvakantie in Frankrijk

Frankrijk biedt een overvloed aan fantastische surfspots die geschikt zijn voor surfers op verschillende niveaus. De fantastische golven hebben ertoe geleid dat er meer en meer surfkampen zijn opgericht in de populaire surfplaatsjes van Frankrijk, zoals Moliets en Mimizan. Dankzij de nog immer groeiende populariteit van de surfsport, zijn er allemaal verschillende typen surfkampen ontstaan met allemaal een geheel eigen karakter. Van surfkampen die zich richten op een jonge doelgroep met gezellige feestjes, tot luxe glamping concepten waar je een romantische surfvakantie met je partner doorbrengt, tot family camps die zich uitsluitend richten op gezinnen.

Hieronder lees je onze selectie van de beste surfkampen van Frankrijk, geüpdatet voor het jaar 2024. Heb jij specifieke vragen, dan kun je die ons altijd stellen via onze contactpagina.

Belangrijk: tijdens het hoogseizoen (tussen 5 juli en 9 september) bieden wij busreizen aan naar vrijwel alle surfkampen in Frankrijk.

De Beste Surfkampen van Frankrijk in 2024

Dreamsea Surf Camp Moliets

Ben jij op zoek naar een stijlvol surfcamp waar de focus ligt op kwaliteit? Dan is het Dreamsea Surf Camp in Moliets de perfecte optie voor jou! Dit internationaal georiënteerd surfcamp in het levendige Moliets is een van de absolute hotspots van Frankrijk tijdens de zomer. Je verblijft hier in stijlvolle tipi-tenten met opgemaakte bedden die je deelt met andere (solo-)reizigers of jouw vrienden of vriendinnen. Tijdens jouw verblijf zijn maaltijden, gebruik van het surfmateriaal en vele activiteiten inbegrepen in de prijs. Je kunt surfles en/of yoga optioneel toevoegen aan jouw boeking. Dit surfkamp is zeer populair onder solo-reizigers of groepjes vrienden/vriendinnen. Lees meer.

Dreamsea Glamping Moliets

De Dreamsea Glamping in Moliets is de luxere variant van het Dreamsea Surf Camp, dat wij hierboven hebben beschreven. Het Dreamsea Surf Camp bestaat uit gedeelde tenten, en de Dreamsea Glamping bestaat uit privé tenten. De Dreamsea Glamping beschikt over een eigen restaurant-gedeelte, en een yoga-deck. Het leuke aan een verblijf in de glamping is dat je deel kunt nemen aan alle activiteiten van het surf camp gedeelte, terwijl je je wel terug kunt trekken in het glamping gedeelte. Je verblijft in stijlvolle privé glamping tenten, en maaltijden en gebruik van het surfmateriaal zijn inbegrepen. Ook hier kun je surfles en/of yoga optioneel toevoegen aan jouw boeking. De Dreamsea Glamping is populair onder gezinnen, koppels en andere mensen die op zoek zijn naar wat meer privacy. Lees meer.

Surfblend Surfcamp Moliets

Surfblend Surfcamp in Moliets is al jarenlang een van de populairste surfcamps van Frankrijk. Uniek aan dit surfcamp is dat het zich direct achter het strand van Moliets bevindt, zodat je binnen enkele minuten lopen vanaf het surfcamp op het strand staat. Je kunt hier verblijven in tenten, tipi-tenten of sheddies, en kunt optioneel surfles en/of maaltijden toevoegen aan jouw boeking. Dit surfkamp is gehele Nederlandstalig, en je kunt dus gasten uit Nederland en België verwachten. Ook buiten het surfen hoef je je geen moment te vervelen. Zo worden er vele activiteiten georganiseerd als beachvolleybal, pubquizz en karaoke. Dit surfkamp is zeer populair onder solo-reizigers en groepjes vrienden/vriendinnen. Lees meer.

Surfblend Family Camp Moliets

Hoe klinkt het om met het hele gezin op surfvakantie te gaan? Het Surfblend Family Camp in Moliets is een Nederlandstalig concept dat zich specifiek richt op Nederlandstalige gezinnen. Dit fantastische surfcamp bevindt zich op een luxe 5***** camping, direct achter de duinen van Moliets-et-Maa, een van de populairste surfspots van Frankrijk. Je kunt hier een safari-tent boeken, welke bestaat uit een tweepersoonsbed, een stapelbed en nog een eenpersoonsbed. Eventueel is het mogelijk om nog een zesde bed bij te plaatsen. Je kunt surfles boeken voor ouders en kinderen vanaf 8 jaar. Zijn jouw kinderen nog te jong om te surfen? Geen probleem! De kinderopvang zorgt ervoor dat jij zonder zorgen de golven kunt trotseren. De tenten zijn uitgerust met eenvoudige kookfaciliteiten, maar op het surfcamp wordt tevens een uitstekende half-pension formule aangeboden. Ook buiten het surfen om zal je je geen moment vervelen dankzij de vele activiteiten die worden georganiseerd. Lees meer.

Star Surf Camp Moliets

Het Star Surf Camp in Moliets is een van de classics aan de Franse kust. Dit internationaal georiënteerde surfcamp is een van de grootste surfcamps van Europa, en trekt mensen uit alle hoeken van Europa. Het surfkamp biedt verschillende typen accommodatie, van budget-mogelijkheden tot comfortabele bell-tenten. Tijdens jouw verblijf is het grootste deel van de maaltijden altijd inbegrepen, en 1 keer per week staat er een wine and cheese night op het programma. Je kunt surfles en/of surf rental pack toevoegen aan jouw boeking en je kunt deelnemen aan ontspannen yoga-sessies. Dit surfkamp is bekend vanwege de sterke focus op (live-)muziek optredens. Dit surfcamp wordt bezocht door internationaal georiënteerde solo-reizigers en groepjes vrienden. Lees meer.

Star Surf Camp Moliets Deluxe

Het Star Surf Camp Deluxe is het meer comfortabele broertje van Star Surf Camp in Moliets. Dit surfkamp richt zich op meer kwalitatieve privé accommodatie, en biedt accommodaties van hoge(re) kwaliteit. Het surfcamp heeft een zeer sterke focus op surf & yoga en je kunt genieten van gezonde maaltijden in een wat rustigere omgeving vergeleken met het Star Surf Camp. Groot voordeel is dat je wel gewoon deel kunt nemen aan de activiteiten die worden georganiseerd in het surf camp gedeelte, zoals de livemuziek optredens. 6 x ontbijt, 6 x lunch en 4 x diner en een wine & cheese night is altijd inbegrepen tijdens jouw verblijf, evenals een groot aantal activiteiten. Surfles, surf rental en yoga kan optioneel worden bijgeboekt. Dit surfkamp is populair onder internationaal georiënteerde koppels, gezinnen en groepjes vriendinnen of vrienden die op zoek zijn naar iets meer privacy en comfort. Lees meer.

Surflife Surfcamp Bias-Mimizan

Surflife is een van de meest gerenommeerde surfcamp organisaties van België en Nederland. Sinds een aantal jaar is Surflife neergestreken op een zeer fijne camping in Bias, op korte afstand rijden van het populaire surfstadje Mimizan. Op dit Nederlandstalige surfkamp worden verschillende typen accommodatie aangeboden, en het is mogelijk om het pakket te upgraden met maaltijden en surfles. Het surfcamp beschikt over een eigen surfshack op het beroemde surfstrand L’Especier, zodat je zeer gemakkelijk op je surfboard kunt springen. Het surfcamp is populair onder groepjes vrienden/vriendinnen of koppels die over een eigen auto beschikken. Lees meer.

Surflife Family Camp Mimizan

Surflife beschikt in Bias-Mimizan ook over een surfkamp dat zich specifiek richt op Nederlandstalige gezinnen. Net als het hierboven beschreven Surflife Surfcamp bevindt dit surfkamp zich op een zeer comfortabele camping met veel faciliteiten. Je kunt hier kiezen uit verschillende typen accommodatie, die geschikt zijn voor gezinnen van verschillende grootten. Naast de accommodatie kun je maaltijden, surfles en andere activiteiten boeken. Het surfkamp bevindt zich bovendien vlakbij een populair aquapark, perfect voor jong en oud! Lees meer.

SURFinn Vieux Boucau

Ben jij op zoek naar een surfvakantie in Frankrijk, maar slaap je liever in een comfortabele bed & breakfast? Kijk dan niet verder dan SURFinn Vieux Boucau. Deze hele fijne surf bed & breakfast in het zeer gezellige stadje Vieux Boucau biedt verschillende typen kamers die geschikt zijn voor verschillende typen reizigers. De surf bed & breakfast beschikt over een heerlijke tuin met zwembad om te relaxen na een goede surfsessie. Ontbijt is altijd inbegrepen en je kunt een aantal keer per week genieten van heerlijke maaltijden in de avond. Je kunt surfles en/of surf rental toevoegen aan jouw boeking. Het strand van Vieux Boucau bevindt zich op loopafstand van de SURFinn. Lees meer.

Frankrijk beschikt over een groot aantal verschillende surfkampen, die geschikt zijn voor surfers op alle niveaus. Of je nou voor het eerst op het board staat, of ben je een ervaren surfer die op zoek is naar perfecte tubes, Frankrijk heeft het allemaal. Ook voor verschillende doelgroepen als solo-reizigers, koppels, vriendengroepen of gezinnen, zijn er accommodaties die perfect aansluiten bij jouw wensen. Dus pak je board en ga op surfvakantie in Frankrijk.Over de auteur

Hans

Geschreven door Hans - Mijn naam is Hans en mijn passies voor reizen, outdoors en ondernemen hebben geleid tot de oprichting van SurfaWhile. Dankzij mijn jarenlange ervaring in de reisbranche heb ik een zeer brede kennis over de surfreis-wereld.

Zij gingen jou voor

Hans' afbeelding

Isabel

Dreamsea Surf Camp Moliets

"Dankzij de hulp van SurfaWhile de beste reis gemaakt die ik mij kon wensen. Het was mijn eerste solo trip en door onnodige angst voor het onbekende had ik deze trip bijna aan mij voorbij laten gaan. Dankzij de snelle reacties en hulp bij het uitkiezen van het (voor mij) juiste kamp kwam ik terecht bij dreamsea surfcamp in Moliets, dit is een perfecte match gebleken. Ik heb zo ontzettend genoten en ik kan nu al niet wachten om terug te keren, ik ben een familie en talloze waardevolle herinneringen rijker. Nogmaals mijn dank, ik had dit voor geen goud willen missen.. 💛"

Hans' afbeelding

Ian

Surf Cascais

"Een geweldige surfvakantie gehad in Cascais! Fantastische lesgevers in een prachtig verzorgde surfvilla. Aanrader! Opgelet: je kan wel terugkomen met een surfverslaving :-) "

Hans' afbeelding

Bente

Dreamsea Surf Camp Moliets

"Geweldige surftrip met leuke instructeurs, gekke feestjes en de vrijheid om ook te doen wat je wilt! 10/10 zou het aanbevelen!"