Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 147 reviews

Josseline’s laatste 3 weken in San Sebastian

Josseline’s laatste 3 weken in San Sebastian


N: 43° 18′ 45.6876” W: and 1° 59′ 35.9952”

Mijn naam is Josseline Plugge en ben 18 jaar. Ik ben dit jaar geslaagd en heb besloten een tussenjaar te nemen. In dat tussenjaar wilde ik graag naar het buitenland. Toen ik de combinatie Spaans leren met surflessen ontdekte, leek mij dat een perfect idee. Na een beetje rondneuzen was mijn oog gevallen op San Sebastian. Na mijn eerste verslag over de eerste 3 weken vertel ik hierbij over de laatste 3 weken van mijn verblijf van 1.5 maand.

Josseline’s tweede 3 weken in San Sebastian

Mijn laatste 3 weken waren net zo super als mijn eerste drie weken!

Meer weten over Spaans leren en surfen in San Sebastian? Het verschil is alleen dat ik de eerste drie weken nog veel aan het ontdekken was en mijn weg probeerde te vinden en de laatste drie weken weet je dan alles te vinden en voelt de stad echt als je thuis.  Het surfen ging steeds beter en het Spaans leren ging ook vooruit. Dat was erg gaaf om te zien, het lukte me zo nu en dan prima om me op straat te redden. Ook maak je natuurlijk steeds meer vrienden en wordt het leven daar nog gezelliger.

Wat is er te doen in San Sebastian?

Op het strand hangen en lekker ergens wat eten (want ook dat is er genoeg in San Sebastian) was nog steeds wat ik elke dag deed naast naar school gaan en surfen. En dan ‘s avonds nog lekker naar een barretje wat drinken, want in de oude stad zit het vol met alleen maar gezellige barretjes. Vooral de donderdag waren echt super, dan waren er overal speciale deals voor studenten. De hele klas kwam dan altijd samen – die lessen op vrijdag ochtend waren dan niet altijd even productief – haha.    

San Sebastian

Ik heb nog veel meer mooie plekken gezien zoals San Juan, waarvoor ik wel eerst 2 uur over een berg heb gelopen.. Maar de wandeling was wel erg mooi en dus ook de moeite waard!! (Je kan San Juan ook veel sneller met gebruik van de bus bereiken). Na die wandeling moest je eerst nog met een kleine waterboot de rivier oversteken en dan kwam je aan in het kleine schattige San Juan.

Voetbal in San Sebastian

Samen met wat vrienden zijn we ook nog naar een wedstrijd van Real Sociedad geweest. Dat is ook een hele beleving om mee te maken. Hoe de Spanjaarden reageren op zo’n wedstrijd is geweldig om te zien! Sociedad speelde tegen Espanyol, een club uit Barcelona. Ik ben geen super grote voetbalfanaat, maar de sfeer maakte wel indruk op me.

SurfaWhile activity football San Sebastian

  San Sebastian is echt een aanrader om lekker op vakantie te gaan! De mensen zijn super aardig, er hangt een hele fijne relaxte sfeer en er is genoeg te doen en natuurlijk vooral het surfen is super leuk!

Hier vind je meer over Spaans leren en surfen in San Sebastian

Hans van Mourik

Co-founder SurfaWhile, ♥️ tech, travel, sports & outdoors.

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen

SW Surfspot SW Travel Guide
Beste surfspots voor beginners
SurfaWhile Surf Guide
SurfaWhile Academy Alle landen
De SurfaWhile Surf Guide is vernieuwd