De Leukste Surfkampen voor Studenten ( 18 – 25 jaar) in 2024

Surfvakanties zijn populairder dan ooit! Dankzij de nog immer groeiende populariteit van de surfsport, komen er jaarlijks meerdere nieuwe surfcamps bij. En ieder surfcamp heeft weer een geheel eigen karakter, en richt zich weer op een eigen doelgroep Soms is het daarom lastig om goed uit te vinden welk surfkamp nou precies bij jou past. Maar daar is gelukkig SurfaWhile voor!

SurfaWhile is al jarenlang dé expert op het gebied van surfvakanties. Zeker in Europa beschikken wij over een enorm netwerk aan surfcamps, en daarom hebben wij uitstekend inzicht in welke surfkampen het meest geschikt zijn voor de studenten doelgroep.

Wisten jullie dat SurfaWhile jaarlijks ook groepsreizen voor verschillende studie- en studentenverenigingen organiseert? Lijkt dat jou ook wat voor jouw vereniging? Lees dan meer.

Dit artikel richt zich op studenten, of eigenlijk in een bredere zin op mensen tussen de 18 en 25 jaar oud die van gezelligheid en een feestje houden. Om de juiste accommodaties te selecteren hebben wij gekeken naar de volgende elementen:

  • Doelgroep: de accommodaties die wij hebben geselecteerd worden veel bezocht door gasten uit de leeftijdsgroep tussen de 18 en 25 jaar oud.
  • Budget: uiteraard kijken wij naar accommodaties die over het algemeen beschikken over budget-vriendelijke accommodaties.
  • Feestjes en gezelligheid: een vakantie voor studenten is natuurlijk geen vakantie zonder feestjes en gezelligheid. Vandaar dat wij in dit artikel accommodaties hebben opgenomen waar het gegarandeerd heel gezellig is!
  • Bereikbaarheid: ook moeten de surfkampen natuurlijk gemakkelijk te bereiken zijn, omdat veel studenten niet over een eigen auto beschikken. Wij hebben daarom vooral gekeken naar de surfkampen die met de bus te bereiken zijn, of zeer gemakkelijk vanaf een vliegveld.
  • Geschikt voor beginnende surfers: wij hebben specifiek gekeken naar locaties die zeer geschikt zijn voor beginnende surfers. Dit heeft verschillende redenen, waarvan de voornaamste is dat wij hieronder de locaties hebben geselecteerd die zeer laagdrempelig zijn.

Met de bovenstaande gegevens in het achterhoofd, zijn we tot de volgende uitstekende opties gekomen voor een surfkamp voor studenten!

Surfblend Zarautz, Spanje

Surfblend Surfcamp in Zarautz behoort al jaren tot de populairste surfkampen onder studenten, en dat is niet voor niets. Het is een Nederlandstalig surfcamp dat zich richt op jong-volwassenen vanaf 18 jaar oud. De unieke combinatie van uitstekende golven voor beginnende surfers en het bruisende uitgaansleven zijn fantastische ingrediënten voor een surfvakantie voor studenten. Bovendien is een groot voordeel dat je gemakkelijk en goedkoop met de bus vanuit Nederland en België naar Surfblend in Zarautz kunt reizen. Je kunt kiezen uit verschillende typen accommodatie, zoals budget-vriendelijke tenten en meer comfortabele sheddies XL. Daarnaast kun je surfles, surf rental, maaltijden en activiteiten toevoegen aan jouw boeking. Lees meer.

Star Surf Camp Moliets, Frankrijk

Het Star Surf Camp in Moliets is een van de classics aan de Franse kust. Dit internationaal georiënteerde surfcamp is een van de grootste surfcamps van Europa, en trekt studenten uit alle hoeken van Europa. Het surfkamp biedt verschillende typen accommodatie, van budget-mogelijkheden tot comfortabele bell-tenten. Tijdens jouw verblijf is het grootste deel van de maaltijden altijd inbegrepen, en 1 keer per week staat er een wine and cheese night op het programma. Je kunt surfles en/of surf rental pack toevoegen aan jouw boeking en je kunt deelnemen aan ontspannen yoga-sessies. Dit surfkamp is bekend vanwege de sterke focus op (live-)muziek optredens. Dit surfcamp wordt bezocht door internationaal georiënteerde solo-reizigers en groepjes vrienden, de gemiddelde leeftijd ligt over het algemeen tussen de 18 en 25 jaar oud. Lees meer.

Brunotti Surfcamp, Vieux Boucau

Het Brunotti Surfcamp is al jarenlang een van de favoriete surfcamps van Frankrijk onder studenten. Dit populaire Nederlandstalige surfcamp bevindt zich op slechts 150 meter van het strand van Vieux Boucau en wordt veel bezocht door personen tussen de 18 en 25 jaar. Brunotti Surfcamp staat bekend om haar gezelligheid, feestjes en het groepsgevoel dat er iedere week weer ontstaat. Je kunt hier verschillende typen accommodatie boeken, van reguliere bungalow-tenten tot meer luxe glamping-tenten. De surflessen zijn van zeer niveau, en het is mogelijk om deel te nemen aan yogasessies tijdens jouw surfvakantie. Lees meer.

Surfblend Moliets, Frankrijk

Surfblend Surfcamp in Moliets is al jarenlang een best bezochte surfcamps van Frankrijk onder studenten. Uniek aan dit surfcamp is dat het zich direct achter het strand van Moliets bevindt, zodat je binnen enkele minuten lopen vanaf het surfcamp op het strand staat. Je kunt hier verblijven in tenten, tipi-tenten of sheddies, en kunt optioneel surfles en/of maaltijden toevoegen aan jouw boeking. Dit surfkamp is gehele Nederlandstalig, en je kunt dus studenten uit Nederland en België verwachten. Ook buiten het surfen hoef je je geen moment te vervelen. Zo worden er vele activiteiten georganiseerd als beachvolleybal, pubquizz en karaoke. Dit surfkamp is zeer populair onder solo-reizigers en groepjes vrienden/vriendinnen, en hier vind je veel gasten tussen de 18 en 25 jaar oud. Lees meer.

Gota Dagua Lissabon, Portugal

Gota Dagua in Caparica, een surfstadje op slechts 15 minuten rijden van en naar het bruisende centrum van Lissabon, is al jarenlang een van onze favoriete en populairste surfkampen van Portugal. Je kunt hier verblijven in gedeelde of privé kamers met opgemaakte bedden. Ontbijt, dinner en vele activiteiten zijn inbegrepen in jouw verblijf. De surflessen zijn van heel hoog niveau en vinden plaats op het strand van de Costa da Caparica, een van de beste surfspots van Portugal voor beginnende surfers. Naast het surfen worden er nog vele activiteiten georganiseerd, en kun je gebruikmaken van de faciliteiten van het surfhuis (zwembad, fietsen, skateboards, etc.).  Dit surfhuis is zeer populair onder personen tussen de 18 en 25 jaar oud. Lees meer.

Dreamsea Surf Camp Moliets, Frankrijk

Ben jij op zoek naar een stijlvol surfcamp waar de focus ligt op kwaliteit? Dan is het Dreamsea Surf Camp in Moliets de perfecte optie voor jou! Dit internationaal georiënteerd surfcamp in het levendige Moliets is een van de absolute hotspots van Frankrijk tijdens de zomer. Je verblijft hier in stijlvolle tipi-tenten met opgemaakte bedden die je deelt met andere (solo-)reizigers of jouw vrienden of vriendinnen. Tijdens jouw verblijf zijn maaltijden, gebruik van het surfmateriaal en vele activiteiten inbegrepen in de prijs. Je kunt surfles en/of yoga optioneel toevoegen aan jouw boeking. Dit surfkamp is zeer populair onder solo-reizigers of groepjes vrienden/vriendinnen. Ook hier weten jaarlijks vele studenten de weg naar dit surfkamp te vinden. Lees meer.

Dreamsea Surf Camp Tocha, Portugal

Dreamsea Surf Camp in Tocha is een fantastisch, internationaal georiënteerd surfkamp op slechts enkele minuten lopen van het strand van Tocha in Portugal. Je kunt hier verblijven in stijlvolle, gedeelde of privé tenten met echte, opgemaakte bedden. Solo-reizigers worden zoveel mogelijk bij elkaar ingedeeld, zodat je snel en gemakkelijk nieuwe vriendschappen zult sluiten. 3 maaltijden per dag, onbeperkt gebruik van het surfmateriaal en vele activiteiten zijn inbegrepen. Surfles wordt aangeboden op verschillende niveaus, waardoor je gegarandeerd vooruit zal gaan met je skills. Dit surfkamp wordt vaak bezicht door studenten vanuit alle hoeken van Europa, en er is altijd een grote groep reizigers van tussen de 18 en 25 jaar aanwezig. Lees meer.

In dit artikel hebben wij de een lijst gemaakt met de surfkampen die het meest geschikt zijn voor de studenten doelgroep. Deze surfkampen zijn goed bereikbaar vanuit Nederland of België, bieden heel veel gezelligheid, zijn zeer geschikt voor beginnende surfers en beschikken over betaalbare mogelijkheden tot accommodatie. Als je vragen hebt over een van deze surfvakanties, dan kun je deze altijd stellen via info@surfawhile.com. Wacht niet langer en boek jouw surfvakantie via SurfaWhile!


Over de auteur

Hans

Geschreven door Hans - Mijn naam is Hans en mijn passies voor reizen, outdoors en ondernemen hebben geleid tot de oprichting van SurfaWhile. Dankzij mijn jarenlange ervaring in de reisbranche heb ik een zeer brede kennis over de surfreis-wereld.

Zij gingen jou voor

Hans' afbeelding

Isabel

Dreamsea Surf Camp Moliets

"Dankzij de hulp van SurfaWhile de beste reis gemaakt die ik mij kon wensen. Het was mijn eerste solo trip en door onnodige angst voor het onbekende had ik deze trip bijna aan mij voorbij laten gaan. Dankzij de snelle reacties en hulp bij het uitkiezen van het (voor mij) juiste kamp kwam ik terecht bij dreamsea surfcamp in Moliets, dit is een perfecte match gebleken. Ik heb zo ontzettend genoten en ik kan nu al niet wachten om terug te keren, ik ben een familie en talloze waardevolle herinneringen rijker. Nogmaals mijn dank, ik had dit voor geen goud willen missen.. 💛"

Hans' afbeelding

Ian

Surf Cascais

"Een geweldige surfvakantie gehad in Cascais! Fantastische lesgevers in een prachtig verzorgde surfvilla. Aanrader! Opgelet: je kan wel terugkomen met een surfverslaving :-) "

Hans' afbeelding

Bente

Dreamsea Surf Camp Moliets

"Geweldige surftrip met leuke instructeurs, gekke feestjes en de vrijheid om ook te doen wat je wilt! 10/10 zou het aanbevelen!"