Ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95 gratis bij jouw boeking

Surfen in Portugal

Portugal ligt langs de gehele lengt aan de Atlantische Oceaan. Hierdoor zijn er surfspots in overvloed in dit prachtige Zuid-Europese land. De verscheidenheid aan surfspots is zeer groot, en surfers van ieder niveau kunnen absoluut terecht in hét surfwalhalla van Europa. Het is niet voor niets dat hier het wereldrecord surfen op de hoogste golf is gevestigd door de Amerikaan Garrett McNamara. Maar ook beginnende surfers kunnen uitstekend terecht in Portugal. Naast uitstekende surfcondities kent Portugal een heerlijk klimaat, een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en heerlijk eten en drinken.

Surfen in Portugal in het kort

  • Surfspots: Portugal ligt langs de hele kust aan de Atlantische Oceaan. Surfers vanuit alle winstreken trekken naar Portugal voor een aantal van de allerbeste surfspots ter wereld.
  • Gunstige prijzen: aan de Atlantische kust van Portugal liggen de prijzen van bijvoorbeeld eten, drinken en accommodatie vaak een stuk lager dan in andere delen van Europa.
  • Klimaat: het Portugese klimaat is zacht, zonnig en daarmee zeer aangenaam voor verschillende soorten vakanties. Vooral in de zomermaanden valt er in heel Portugal zeer weinig neerslag.
  • Eten en Drinken: surfen in Portugal is natuurlijk niet compleet zonder de lokale keuken te hebben geprobeerd. Iedere regio heeft haar eigen, heerlijke specialiteiten.
  • Aanbod accommodaties: de uitstekende Portugese golven hebben ertoe geleid dat er ieder jaar surfers vanuit de hele wereld naar Portugal trekken. Hierdoor is het aanbod van surf-accommodaties flink toegenomen.
  • Bijzondere steden: aan de Portugese kust vind je een aantal eeuwenoude, prachtige steden. De bekendste stad is uiteraard Lissabon, maar ook Porto is absoluut de moeite waard.

De beste surfspots van Portugal

Portugal is een land met zo’n 900 kilometer aan prachtige stranden met gunstige golven. Het land biedt dan ook surfspots in overvloed. Sommige surfspots zijn uitstekend voor ervaren surfers, maar ook kun je in Portugal zeer goed terecht als beginnend surfer. Dit kan het lastig maken om precies de spot te vinden die bij jou past als je wilt leren surfen. Hieronder vind je vijf uitstekende surfspots voor beginnende surfers. Ook als je nog nooit hebt gesurft, zijn dit uitstekende opties

Porto en omgeving

Porto is na Lissabon de grootste stad van Portugal en tevens een belangrijke havenstad. Zowel in als rondom deze Noord-Portugese stad kun je tevens uitstekend surfen. De belangrijkste surfspot van Porto is Matasinhos, een uitstekende surfspot voor surfers op ieder niveau. Porto is een ideale keuze wanneer je naast surfen ook op zoek bent naar een breed cultureel en culinair aanbod tijdens een verblijf in Portugal.

Ericeira

Erieira is een van de populairste bestemmingen in Portugal voor surfers. Dit komt onder andere doordat er voor zowel beginners, als gevorderden, een groot aantal verschillende surfspots te vinden zijn in dit stadje.

Costa da Caparica

Caparica, ook wel Costa da Caparica genoemd, bevindt zich in de Portugese gemeente Almada in het district Setúbal. Het is een voormalig vissersdorpje dat vlakbij Lissabon gelegen is. Gezien Caparica bestaat uit een groot strand wat is opgedeeld in kleine strandjes, is er voor iedereen wel een strand te vinden met de juiste condities. Dit maakt het een ideale spot voor beginnende surfers.

Aljezur

Aljezur, gelegen in Zuid-Portugal, staat bekend om de prachtige dorpjes, mooie baaien en fantastische surfstranden. Dit maakt het een populaire plek voor een vakantie, en te leren surfen. Naast de fantastische surfstranden kun je ook genieten van sfeervolle Portugese cafés en restaurants.

Carcavelos

Carcavelos is het bekendste strand van Lissabon. Vanaf het centrum van Lissabon ben je met de auto ongeveer in 20 minuten op het strand, en met het openbaar vervoer in 30 minuten. De uitstekende bereikbaarheid, de uitstekende surfcondities en het brede zandstrand maakt Carcavelos erg populair.

Vila Nova de Milfontes

Gelegen aan de Atlantische Oceaan vind je het prachtige stadje Vila Nova de Milfontes. Langs de prachtige kust rondom Vila Nova vind je tal van surfspots die zeer geschikt zijn voor beginnende en meer intermediate surfers. Tevens zijn er veel mooie accommodaties waar je kunt verblijven in en rondom Vila Nova de Milfontes.

Wanneer surfen in Portugal?

Portugal kent honderden surfspots en het is belangrijk om een goed idee te hebben waar je wanneer het beste kunt surfen. Uiteraard is jouw niveau hierbij essentieel. De Portugese zuidkust is tijdens de zomer zo goed als flat terwijl dat tijdens het winterseizoen wel enige swell kan ontvangen. Als je kijkt naar de westkust van Portugal kun je als beginner het beste tussen mei en begin oktober op surftrip naar Portugal gaan. Tussen oktober en maart worden de golven het hoogst in Portugal. Dit is de tijd dat gevorderde surfers vanuit alle hoeken van Europa naar Portugal trekken.

Activiteiten in Portugal

Bezoek Porto

Portugal kent honderden surfspots en het is belangrijk om een goed idee te hebben waar je wanneer het beste kunt surfen. Uiteraard is jouw niveau hierbij essentieel. De Portugese zuidkust is tijdens de zomer zo goed als flat terwijl dat tijdens het winterseizoen wel enige swell kan ontvangen. Als je kijkt naar de westkust van Portugal kun je als beginner het beste tussen mei en begin oktober op surftrip naar Portugal gaan. Tussen oktober en maart worden de golven het hoogst in Portugal. Dit is de tijd dat gevorderde surfers vanuit alle hoeken van Europa naar Portugal trekken.

Bezoek Lissabon

Deze metropool is de grootste stad van Portugal, en heeft enorm veel te bieden aan een breed publiek. Deze geweldige stad ligt op de plek waar de rivier de Taag uitmondt in de Atlantische Oceaan. Deze stad bruist aan alle kanten. Je vindt hier eindeloos veel winkels, bars, cafés en restaurants. Als klap op de vuurpijl kun je ook nog genieten van een dag aan het strand bij Carcavelos of Caparica.

Bezoek de prachtige stranden

Grofweg de helft van Portugal grenst aan de Atlantische Oceaan. Dit zorgt ervoor dat Portugal over eindeloos veel prachtige stranden beschikt. Vanaf het noorden, boven Porto, via de regio rondom Lissabon, de prachtige Alentejo tot uiteindelijk de Algarve, overal barst het van de prachtige stranden.


Via SurfaWhile boek jij de surfvakantie die bij jou past. Persoonlijk advies? Klik hier.